Accessibility links

logo-print

ქვევრის ღვინის დამზადების ტრადიციული მეთოდი იუნესკოს არამეტერიალური კულტურული მემკვიდრეობის ძეგლი გახდა


გაეროს განათლების, მეცნიერების და კულტურის ორგანიზაციის (იუნესკოს)
არამატერიალური კულტურული მემკვიდრეობის დაცვის მთავრობათაშორისი კომიტეტის მე-8 სესიაზე გადაწყდა, რომ ქვევრის ღვინის დაყენების უძველეს ქართულ ტრადიციულ მეთოდს კულტურული მემკვიდრეობის ძეგლის სტატუსი მიენიჭა, დადგინდა, რომ მეთოდი ამ მემკვიდრეობის სიაში შევა. სულ, ბაქოში გამართულ სესიაზე 14 სხვა ელმენტი მიიღებს ასეთსავე სტატუსს.
XS
SM
MD
LG