Accessibility links

რადიო თავისუფლება რადიო თავისუფლება

რას გვიამბობს ქართული ხაჭაპურისა და გულსართიანების ისტორია?


23 ივლისს რადიო თავისუფლების "დილის საუბრების" სტუმარი იყო დიანა ანფიმიადი, მწერალი. მან ილაპარაკა ხაჭაპურისა და მისი ნაირსახეობების (გულსართიანების) შესახებ მიმდინარე გამოკვლევაზე, რომელსაც უძღვება მულტუდისციპლინური ჯგუფი და რომლის იდეაც რესტორატორ ლევან ქოქიაშვილს ეკუთვნის. ამა თუ იმ კერძის დასახელება, მისი ისტორია, წარმოშობის ადგილი, სიმბოლური დატვირთვა, შემადგენლობა ძალიან საინტერესო ინფორმაციას შეიცავს და სრულიად ცდება კერძის, როგორც მხოლოდ შიმშილისა და გემოვნური მოთხოვნილებების დაკმაყოფილების საშუალების ცნებას. ამ ეტაპისთვის მკვლევართა ჯგუფმა ათეულობით ხაჭაპურისა და გულსართიანების სახეობა მოიძია. გასტრონომიული კულტურის ისტორია ისეთივე მნიშვნელოვანი ნაწილია ერის ისტორიის, როგორც დანარჩენი სხვა მიმართულება.

გადმოწერა

  • 16x9 Image

    ნინო გელაშვილი

    უფროსი რედაქტორი, ყოველდღიური გადაცემის - „დილის საუბრების“ წამყვანი. მუშაობს საქართველოს შიდა პოლიტიკის, საერთაშორისო ურთიერთობების, ეკონომიკისა და ადამიანის უფლებების თემებზე. რადიო თავისუფლების ჟურნალისტია 1995 წლიდან.

დაწერეთ კომენტარი

XS
SM
MD
LG