Accessibility links

კახეთში, ქვემო მაჩხაანში არსებულ ვაზისა და ღვინის მცირე საწარმო „ხოხბის ცრემლებს“ უკვე ფართოდ იცნობენ ბიოლოგიური ღვინის, ანუ ქვევრის ღვინის, მოყვარულები. ქართულ-ამერიკული, ანუ როგორც ქიზიყში უწოდებენ, გელასა და ჯონის კომპანია, რომელიც 2006 წელს დაარსდა, უკვე მსოფლიოს 21 ქვეყანაში ეწევა ქვევრში დაყენებული ქართული ღვინის ექსპორტს. „ღვინო რომ ბიოლოგიური იყოს, ამისთვის საჭიროა, რომ ვენახში არ შევიდეს პესტიციდები და ქიმიური სასუქები, ხოლო მაჭარი ქვევრში დადუღდეს ყოველგვარი ქიმიური დანამატებისა და საფუარის გარეშე“, - ამბობს კომპანიის თანადამფუძნებელი გელა ფათალიშვილი, რომელსაც მარტის ბოლოს ვესტუმრეთ მეურნეობაში, სადაც, ცნობილი საფერავისა და რქაწითლის გარდა, შეხვდებით ვაზის იშვიათ ჯიშებს: კახურ მცივანას, ჩიტისთვალას, გრძელმტევანასა და ბუერას.

ძვირფასო მეგობრებო, რადიო თავისუფლების ფორუმში მონაწილეობისთვის გთხოვთ, გამოიყენოთ თქვენი Facebook-ის ანგარიში. კომენტარები მოდერაციის შემდეგ ქვეყნდება და საიტზე მათ გამოჩენას გარკვეული დრო სჭირდება. გთხოვთ, გაითვალისწინოთ, რომ ღამის საათებში კომენტარები არ ქვეყნდება.

გამოიწერეთ ჩვენი YouTube-ის არხი:

XS
SM
MD
LG