Accessibility links

რადიო თავისუფლება რადიო თავისუფლება

„ხოხბის ცრემლები“ აფხაზეთიდან კახეთამდე


კახეთში, ქვემო მაჩხაანში არსებულ ვაზისა და ღვინის მცირე საწარმო „ხოხბის ცრემლებს“ უკვე ფართოდ იცნობენ ბიოლოგიური ღვინის, ანუ ქვევრის ღვინის, მოყვარულები. ქართულ-ამერიკული, ანუ როგორც ქიზიყში უწოდებენ, გელასა და ჯონის კომპანია, რომელიც 2006 წელს დაარსდა, უკვე მსოფლიოს 21 ქვეყანაში ეწევა ქვევრში დაყენებული ქართული ღვინის ექსპორტს. „ღვინო რომ ბიოლოგიური იყოს, ამისთვის საჭიროა, რომ ვენახში არ შევიდეს პესტიციდები და ქიმიური სასუქები, ხოლო მაჭარი ქვევრში დადუღდეს ყოველგვარი ქიმიური დანამატებისა და საფუარის გარეშე“, - ამბობს კომპანიის თანადამფუძნებელი გელა ფათალიშვილი, რომელსაც მარტის ბოლოს ვესტუმრეთ მეურნეობაში, სადაც, ცნობილი საფერავისა და რქაწითლის გარდა, შეხვდებით ვაზის იშვიათ ჯიშებს: კახურ მცივანას, ჩიტისთვალას, გრძელმტევანასა და ბუერას.

„ხოხბის ცრემლები“ აფხაზეთიდან კახეთამდე
please wait

No media source currently available

0:00 0:10:11 0:00
გადმოწერა

  • 16x9 Image

    კობა ლიკლიკაძე

    ჟურნალისტი. მუშაობს საერთაშორისო სამხედრო თანამშრომლობის, შეიარაღებული კონფლიქტების, ნატოს და ევროკავშირის სამეზობლოს სამხედრო პოლიტიკისა და უსაფრთხოების საკითხებზე. რადიო თავისუფლების ჟურნალისტია 2001 წლიდან.

დაწერეთ კომენტარი

XS
SM
MD
LG